Startup Weekend

Startup Weekend har vært arrangert årlig i Bergen siden første arrangement i 2012, noen ganger to i året. I 2017 ble Bergens tiende arrangement avholdt.

 

Flere fra Bergen har også deltatt på Startup Weekend i andre byer/land. Her finner du kommende arrangement verden over.

Grovskisse av programmet

Vi møtes fredag ettermiddag og blir kjent. De som ønsker det presenterer en fersk idé som andre inviteres til å være med og jobbe rundt i helgen.
Fredag pleier det å møte alt fra 20–70 lokale og internasjonale utviklere, designere, seriegründere, studenter og forretningsfolk som presenterer/pitcher sine ideer for å redde verden og/eller bli grusomt rik. Om det er en app, en tjeneste eller et produkt spiller ingen rolle – så lenge de er klare til å gjøre noe konkret og utvikle ideen sin i løpet av helgen. Mottoet er No talk, all action.

Lørdag morgen er det på han igjen. Noen effektive metoder får å dra idéen videre demonstreres. Gode rådgivere kommer og vi gir innspill i forhold til hvor langt dere har kommet, og vi åpner våre nettverk for dere. Vi sparker dere ut på gaten, nesten – kom dere ut og prat med kunden allerede nå. Få idéen validert.

Søndag er det tid for siste innspurt og å gjøre presentasjonen klar før juryen kommer. Vi tar oss tid til en prøvepresentasjon ovenfor mentorer slik at de verste blindsonene blir belyst. Etterpå feirer vi at alle kom seg gjennom helgen og det vi sitter igjen med – party time.

En sentral del av Startup Weekend-formatet er å eksperimentere med entreprenørskap på en effektiv og risikofri måte.

Startup Weekend er en del av Techstars Startup Programs, som drives av lokale frivillige krefter.

Les mer om Startup Weekend på StartupWeekend.org.

I løpet av helgen registrerer lagene seg på F6S.com-platformen: 2017-05 / 2016-112016-05/ 2015-11 / 2015-04 / 2014-11 / 2014-06 / 2013-11 / 2013-02 / 2012